Interview
Fotocredit: Moon Jansen

Wendy van Dijk: ‘Ik heb hart in aktie gemist’

Na een speciale corona-editie presenteert Wendy van Dijk nu voor het eerst in veertien jaar een nieuwe reeks afleveringen van Hart in aktie. ‘Heerlijk om weer midden in het veld te staan.’

Hoe is het om terug te zijn op het oude nest?

“Ik merk nu hoezeer ik dit programma heb gemist. Ik had bij RTL een superfijne tijd met mooie acteeruitdagingen en grote studioshows, maar ik kreeg ook weer zin om midden in het veld te staan. Draaien op locatie, direct contact met allerlei mensen, en een positieve bijdrage leveren aan hun leven: daar bloei ik helemaal van op.”

Hoe verschilden de corona-edities van reguliere afleveringen?

“Bij de corona-edities was alles heel ad hoc: gewoon het busje in en gaan. We brachten werkelijk van alles rond: van desinfecterende middelen tot hooi voor een manege omdat de leveringen uitbleven. Voor de nieuwe serie konden we een bredere variatie aan onderwerpen aanbieden. Van een mevrouw die haar trouwgeloftes wil herhalen tot een jongen die zijn overleden broer én de jaarlijkse kermis mist.”

Is het in coronatijd lastiger om hulptroepen te mobiliseren?

“Nee, dat blijft een wonder! Ik voelde me soms bijna bezwaard om aan mensen en bedrijven te vragen of ze belangeloos willen meewerken, maar ook nu zijn er weer families, buurten en zelfs een compleet dorp bereid om voor anderen de handen uit de mouwen te steken. Als je vertelt wat er speelt, blijken Nederlanders toch altijd bereid elkaar te helpen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 02. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Wieger Favier