Interview
Fotocredit: Remko Modderkolk

Angela Schijf: ‘Het thema ‘Ik geloof in jou’ spreekt me erg aan’

In de veertiende editie van KRO-NCRV’s muzikale paasevenement 'The Passion' speelt Angela Schijf de rol van Maria. Vooral het thema van dit jaar, ‘Ik geloof in jou’, spreekt haar erg aan.

Was je al eerder gevraagd voor ‘The Passion’?

“Jawel, maar daar ben ik nooit op ingegaan. Het lag zo buiten mijn comfortzone. Ik ben in de eerste plaats actrice. Ik heb wel eens eerder in voorstellingen gespeeld waarin ik ook moest zingen, maar acteren was dan altijd de hoofdmoot. Dat is bij The Passion niet zo.”

Waarom neem je nu dan toch de rol van Maria op je?

“Ik speelde vorig jaar in Maastricht in de theatermusical Dagboek van een herdershond. Die hebben we afgelopen september met een groot live-evenement naar de televisie gebracht. Dat vond ik helemaal geweldig. Het was voor mij een hoogtepunt van het jaar. Bij dat evenement was ook het vaste team van The Passion betrokken en ik was meteen dol op hen. Toen vroegen ze al: ‘Moet je niet eens nadenken over de rol van Maria in The Passion?’ Daarop moest ik eerst hard lachen: ‘Ben je gek zeg! Dat is toch met allemaal fantastische zangeressen?!’ Later zijn we toch serieus in gesprek gegaan en heb ik er lang over nagedacht. Ik wilde niet over één nacht ijs gaan omdat ik dit zo’n grote, eervolle en verantwoordelijke rol vond.”

Wat trok jou uiteindelijk over de streep?

“Vooral dat het thema van dit jaar me zo aanspreekt: ‘Ik geloof in jou’. Ik heb zelf drie opgroeiende meiden. Daarnaast ben ik erg begaan met onze jeugd, ook vanuit Stichting Het Vergeten Kind, waar ik ambassadeur van ben. De jeugd heeft het vaak niet makkelijk en ik vind het heel belangrijk dat vooral zij te horen krijgen dat mensen in hen geloven.”

Waar staat ‘Ik geloof in jou’ voor jou dan specifiek voor?

“Elkaar bekrachtigen en samen de schouders eronder zetten. Ik heb ook het gevoel dat de wereld dat op dit moment heel erg nodig heeft. Het is belangrijk dat we minder op ons eigen eilandje blijven zitten, dat we het individualisme wat nu zo overheerst kunnen loslaten. We moeten in elkaar geloven. Ik vind het belangrijk dat we elkaar meer vertrouwen geven. Iedereen heeft wel eens een fase waarin je dat goed kunt gebruiken.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx