Interview
Fotocredit: William Rutten

Johnny de Mol: ‘Die luxe reizen vinden we niet meer gepast’

Met zijn terugkeer naar SBS 6 heeft Johnny de Mol (39) zijn debuutprogramma weer van stal gehaald. In dit achtste seizoen van Waar is De Mol? trekt hij wederom de wereld over met bekende Nederlanders.

Johnny de Mol is terug bij SBS 6 en zijn eerste programma bij de zender van zijn vader is een bekende: zijn reisprogramma Waar is de Mol? Maar de opzet is wel iets aangepast.

Na vijf jaar heb je je eerste tv-kindje, Waar is De Mol?, weer terug. Had je het gemist?

“Het reizen niet zozeer. Dat heb ik de afgelopen jaren ook bij RTL mogen doen, in Johnny into the wild en De reis van je leven. Dat neemt niet weg dat het weer hartstikke leuk was om te doen. Mensen reageerden ook positief op de terugkeer. Alle bekende Nederlanders die we vroegen, wilden dolgraag met ons op reis.”

Elke BN’er mag nu een reisgenoot meenemen. Waarom dit nieuwe element?

“We wilden een beetje afwijken van het origineel. Vrienden of familieleden vertellen dingen over de BN’er die wij meestal niet weten. Daardoor krijg je nog meer een inkijkje in iemands leven. Bovendien kan de BN’er zijn emoties meteen delen met zijn reisgezelschap. Daarmee creëer je bijzondere momenten. Het geeft echt een andere twist aan het programma.”

Is het programma nog meer veranderd?

“We hebben er bewust voor gekozen om de reizen niet meer zo luxe aan te pakken. In de vorige edities lag het vijfsterrengehalte soms wel erg hoog. We vinden dat vandaag de dag niet meer gepast. Uitgangspunt van het programma is niet meer alleen laten zien hoe fantastisch een plek is, maar er moet ook een maatschappelijk teintje in zitten.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 44 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier