Interview
Fotocredit: RTL / Endemol Nederland

Caroline Tensen: ‘Het is heel puur gemaakt’

Caroline Tensen is terug met Het spijt me, de goedmaakshow die ze presenteerde van 1993 tot 1999. Of er iets veranderd is? Jawel, alles. ‘Je moet het oude programma vergeten.’

Kennen de kijkers van toen ‘Het spijt me’ nog wel terug?

“Eigenlijk moet je het oude programma vergeten. Het is helemaal veranderd. Mensen komen sorry zeggen na een ruzie, maar ook om iets op te biechten of excuses nogmaals te onderstrepen. Ik wacht de kandidaten niet meer op in de studio, maar ga zelf langs de deuren. Zonder het bloemetje van toen. Partij A schrijft ons en ik vraag of partij B de ander wil ontmoeten in onze mobiele studio.”

Hoe vind je deze nieuwe rol?

“Best moeilijk! Grappig genoeg weten mensen meteen dat ik voor Het spijt me kom. Dat hoort blijkbaar nog steeds bij mij. Vervolgens kan het alle kanten opgaan. Mijn doel is om degene die opendoet te overtuigen om de ander te ontmoeten. Daarvoor moet ik soms wel een uur praten, zonder camera’s. Ik heb natuurlijk geen psychologie gestudeerd, dus ik doe dat vanuit mijn hart. Mijn taak is niet bemiddelen, maar de mensen weer bij elkaar brengen. Ik vind het waanzinnig mooi als dat lukt.”

Wat is de magie van het programma?

“We weten niet of het weer aanslaat, maar ik weet wel dat het ontzettend herkenbaar is. In alle lagen van de bevolking komen dit soort situaties voor. En het is heel puur en mooi gemaakt.
Ik wilde absoluut niet dat het plat zou worden.”

Tekst: Carlijn Schepers

Het hele interview leest u in Mikro Gids 34/35. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Het spijt me is vanaf woensdag 4 september te zien op RTL 4, 20:30.