Interview
Fotocredit: Warner Bros/BNNVARA

Anouk Hoogendijk: ‘Een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan’

In De gevaarlijkste wegen van de wereld ragt voormalig voetbalster Anouk Hoogendijk met model Loiza Lamers door de Turkse binnenlanden. Anouk: ‘Dit is een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan.’

Moest je lang nadenken toen je hiervoor werd gevraagd?

“Ik vind het programma geweldig, dus ik zei echt meteen ja. Het maakte me niet uit waarheen, wanneer, met wie. Toen ik hoorde dat Turkije onze bestemming werd, dacht ik wel even, jammer, geen Brazilië of een andere exotische bestemming. Maar die mening was snel bijgesteld. Deze reis door Cappadocië was een van de mooiste die ik ooit heb gemaakt. De natuur was overweldigend, prachtige berglandschappen, zoveel kleuren en geuren. Het was fantastisch.”

Hoe gevaarlijk was het?

“We hebben alle obstakels gehad die je maar kunt bedenken. Rijden langs enge, megadiepe ravijnen, wegen vol stenen en rotsen die naar beneden waren gevallen en die we soms moesten verplaatsen om verder te kunnen. We reden over hoge zandduinen, door rivier- tjes, zaten vast in de sneeuw, wurmden ons door smalle rotsgangen met aan elke kant hoogstens twee centimeter ruimte. Al met al één doorlopende adrenalinekick.”

We gaan je zeker weer op tv zien bij het komend WK vrouwen. Wat verwacht je ervan?

“De hype rond onze OranjeLeeuwinnen is superleuk, daar geniet ik zó van. Ik denk dat het WK voor Oranje best lastig wordt. We zijn als heersend Europees kampioen niet meer de underdog. Oranje komt de poulefase wel door, denk ik. Daarna hoop ik maar dat ze in het toernooi groeien. Ze hebben nog niet de vorm van het EK, maar er is gelukkig nog tijd.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 16. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloedteksten