Interview
Fotocredit: Martijn van Gelder

Anneke Blok: ‘Lekker los in Soofland’

Soofs moeder Hansje wordt dit seizoen stevig geconfronteerd met haar verleden als haar ex Eddie zich opeens meldt. Zes vragen aan actrice Anneke Blok.

Hansje is een van de opvallendste personages in de serie. Wat is je grootste uitdaging bij het spelen?

“Vooral in de eerste speelfilm was het soms lastig, ze was toen nog niet zo aanwezig in het verhaal. Hansje was meer een soort sjabloon, nu is ze meer van vlees en bloed. Haar geloofwaardig spelen is voor mij de grootste uitdaging.”

Wat staat haar dit seizoen te wachten?

“Haar relatie met Gerrit (Dick van den Toorn, foto, red.) komt onder spanning te staan als Eddie (gespeeld door Bert Luppes, red.), haar ex en de vader van Soof, na jaren opduikt. De liefde voor haar ex blijkt niet helemaal over te zijn. Ik moet je zeggen, voor Hansje is dit echt het allerleukste seizoen. Ze heeft veel scènes, waardoor ze echt een ontwikkeling doormaakt.”

Is het niet eens tijd voor een dragende rol in een film of serie?

“Als je acteert ambieer je de interessantste verhaallijn, de derde speer van rechts spelen wil natuurlijk niemand. Mijn zoon is inmiddels afgestudeerd, hij deed Filmacademie, dus ik denk nu, wacht maar tot wij samen het ultieme script hebben, dan komt die dragende rol wel.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 8 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloed