Interview
Fotocredit: Kastermans/RTL

Start Eredivisie

De Eredivisie is terug! Wat staat er dit seizoen te gebeuren? Voetbalkenners Wilfred Genee (Veronica), Arnold Bruggink (Fox Sports) en Arno Vermeulen (NOS) blikken vooruit.

De kampioen?

Bruggink: “Ajax is de grote favoriet. Met Daley Blind en Dusan Tadic hebben ze twee Premier League-spelers binnengehaald. Ze kunnen zich niet meer verschuilen, er is geen weg terug.”
Genee: “Gezien die investeringen, en het feit dat ze al vier jaar op een kampioenschap wachten, is het voor Ajax ongelooflijk belangrijk dit jaar de titel te pakken.”
Vermeulen: “Ajax is de enige titelkandidaat. En als ze het niet redden, voorzie ik daar intern ook nog wel de nodige problemen.

De topscorer?

Genee: “Dat wordt sowieso de spits van Ajax. Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar, afhankelijk van wie het meest zal spelen.”
Bruggink: “Dolberg moet eerste keus zijn. Met goede spelers om zich heen is hij de gedoodverfde favoriet voor de topscorerstitel.”
Vermeulen: “Ik denk dat Huntelaar veel goals gaat maken. Dolberg blijft hangen: een mager laatste jaar, weinig gespeeld op het WK en ook in de voorbereiding niet goed. Bij PSV komt Luuk de Jong in aanmerking. De ‘oudjes’ moeten het doen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 32/33. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Joost Hanewinkel

STUDIO SPORT EREDIVISIE VANAF ZATERDAG 11 AUGUSTUS OP NPO 1 OM 22.30 UUR.