Interview
Fotocredit: William Rutten

Rob Kemps: ‘Het kan raar lopen in deze nieuwe spelshow’

Zanger Rob Kemps beleeft zijn presentatiedebuut bij SBS 6 met 'The wheel', een vrolijke spelshow waarbij drie kandidaten met hulp van zeven experts strijden om een rijkgevulde pot.

Wat maakte dat je ‘ja’ zei tegen The wheel?

“Toen ik beelden van het Britse origineel zag, was ik direct enthousiast. Er zitten zo veel verrassende wendingen in dit format dat het tot het laatst spannend blijft. Zelfs als je amper aan bod bent gekomen, kun je in de finale alsnog de jackpot pakken.”

Hoe heb jij deze eerste presentatieklus aangepakt?

“Ik kom nog maar net kijken als presentator, maar juist daarom vond ik het belangrijk dat ik het op mijn eigen manier kon doen. Ik heb Talpa om vrijheid en inspraak gevraagd en die ook gekregen. Ik heb meegepraat over zaken als de muziekkeuze, de selectie van de experts en de toon van de show. Spontaniteit vind ik het allerbelangrijkste: ik heb bewust geen autocue en wilde ook niet vooraf alle vragen en antwoorden doornemen.”

Is dat geen groot risico?

“Ik vind te veel voorkennis juist een groter risico. Ik heb de spelregels van voor tot achter erin gestampt, zodat ik daar niet meer over na hoef te denken. Verder laat ik me leiden door het spel en wat er ontstaat tussen kandidaten en experts. Als bijvoorbeeld Herman den Blijker een vraag over koken niet weet, dat krijgt hij dat van mij de rest van de aflevering te horen. Maar de toon blijft altijd positief en met een kwinkslag, ik wil niemand affikken.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 37. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Jef Willemsen