Interview
Fotocredit: Roy Beusker

Peter Pannekoek: ‘Humor op tv is spannender’

Op de basisschool vertelde hij zulke rare verhalen dat de leraar soms zijn ouders belde. Peter Pannekoek zit wel goed bij 'Sterke verhalen'. In het programma combineert de cabaretier vertelkunst met bluf en humor.

Waarom geniet je zo van ‘Sterke verhalen’?

“Het is gebaseerd op mijn favoriete programma uit Engeland: Would I lie to you? Het draait om goede verhalen en die heeft natuurlijk iedereen. Ze vervolgens aan anderen vertellen, daar leven we voor. Het is bovendien de functie van televisie: verhalen delen.”

Jij bent een vast onderdeel, de BN’ers zijn elke week nieuw. Vinden zij dat sterke verhalen vertellen niet eng?

“Het is schrikbarend hoe goed ze kunnen liegen. Maar aan de andere kant, dat doen BN’ers natuurlijk de hele dag. Hoe vaak zeggen ze wel niet bij een première dat ze de film leuk vonden? Allemaal onzin. Maar bij ons vinden ze blu en stiekem toch wel spannend.”

Ben je met nog meer tv-programma’s bezig?

“Nee, ik vind Sterke verhalen en Dit was het nieuws wel mooi zo. Ik heb ook nog mijn theatershow. En de NPO moet natuurlijk niet de Nederlandse Pannekoek Omroep worden.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 46. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers