Interview
Fotocredit: Reinier Bergsma

Nick Schilder: ‘Elk droomduet heeft zijn eigen verhaal’

Na het maken van een Abba-documentaire volgt een nieuw avontuur voor Nick Schilder. Met Simon presenteert hij Onmogelijke duetten, een muziekprogramma waarbij hij zijn ogen bijna niet kan geloven.

Waarom zijn het onmogelijke duetten?

“ De artietsen die hieraan meedoen, mogen iedereen kiezen met wie ze willen zingen. Dus ook wereldsterren van wie ze een poster aan de muur hadden hangen of door wie ze geïnspireerd zijn. Hun duet is vervolgens met de laatste technologieën in een videoclip of een bestaand concert gemonteerd, en het eindresultaat zien ze pas bij ons op de bank. Onder anderen Jan Dulles en Dinand Woesthoff doen mee. En Willeke Alberti. Zij ontroert me altijd als ze zingt.”

Waar moeten we aan denken bij de video’s?

“Die zijn zo knap gemaakt, zoiets heb ik nog nooit gezien! Het lijkt echt alsof er interactie tussen de twee artiesten. Je ziet onze zangers opeens het podium oplopen of zo’n wereldster een knikje geven naar een van onze artiesten, terwijl dat in werkelijkheid richting de drummer was. Bloed, zweet en tranen zitten erin. Zo heeft Niels Geusebroek bijna tien uur voor een groen scherm gestaan.”

Met wie zou jij graag willen zingen?

“Frank Sinatra. Dat is zo’n icoon, met zo’n fantastische stem. En dan geen ‘My way’, maar een vrolijk liedje als ‘Come fly with me’ of ‘New York New York’. John Mayer (Amerikaanse singer-songwriter, red.) zou ik ook heel gaaf vinden, maar met Frank Sinatra is het – omdat hij er niet meer is – nog onmogelijker om een duet mee te zingen. Met Simon zou ik waarschijnlijk voor Simon & Garfunkel gaan. Of The Beatles, daar zijn we ook fan van.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 18. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Dominique Hofman