Interview
Fotocredit: Elvin Boer/KRO-NCRV

Monic Hendrickx: ‘Compleet uit mijn comfortzone’

Samen met vier andere BN’ers gaat actrice Monic Hendrickx heftige fysieke en mentale uitdagingen aan in 'The biohack project'. Door middel van ‘biohacking’ leert ze in het programma het beste uit zichzelf te halen.

Waarom wilde je aan dit programma meedoen?

“Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd nieuwe fysieke uitdagingen aan te gaan en uit mijn comfortzone te stappen. Dan heb ik het idee dat ik nieuwe dingen leer. In The biohack project ondergaan wij als deelnemers elke aflevering heftige fysieke en mentale uitdagingen. We hebben onder andere een ijsbad genomen en we moesten abseilen van een hoog gebouw. Het leek mij spannend om geconfronteerd te worden met mijn angsten.”

Wat is ‘biohacking’ eigenlijk?

“Het houdt in dat je je lichaam en geest als een systeem ziet dat je kunt optimaliseren door gebruik te maken van wetenschap en technologie. Je kunt je lichaam helemaal doormeten en ontdekken wat jij met jouw unieke DNA bijvoorbeeld nodig hebt aan voeding, beweging en slaap om de optimale versie van jezelf te worden.”

Wat vond je in dit programma het engste om te doen?

“Het abseilen vanaf 50 meter hoogte. We moesten dat voorover hangend doen, met de blik naar beneden. Ik vond het dood- en doodeng. Ik vond sowieso het hele programma heel heftig. Wat daarbij extra meespeelde, was dat ik al een tijd slecht sliep doordat ik in de overgang ben. En door de stress rond dit programma sliep ik juist nog veel slechter. Ik was blij toen ik de eindstreep eenmaal had gehaald.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 36. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx