Interview
Fotocredit: EO

Jeanine Boerendans: ‘Ik ben niet bang voor kritiek’

In het nieuwe EO-programma 'Hoe gaat dat bij jullie thuis?' komen twee gezinnen een dagje bij elkaar over de vloer. Een van de deelnemers in aflevering 1 is Jeanine Boerendans, getrouwd, vier kinderen.

Wat voor een soort programma is het?

“Er komen steeds twee gezinnen aan bod, die elk een andere opvoedstijl hebben. Wij komen een dag bij elkaar over de vloer om te zien hoe de ander de dagelijkse opvoeding aanpakt. We sluiten af met een gesprek over wat we van elkaars stijl vinden. Het zijn dus echt twee gezinnen met tegenovergestelde opvoedstijlen. Ik heb gekeken bij Sharon thuis, die met haar man een jongetje en een meisje heeft.”

Hoe is jouw gezinssamenstelling?

“Ik ben getrouwd met Wilfred. Hij is helikopterpiloot en werkt steeds vier weken in Afrika en is daarna vier weken thuis. We hebben vier kinderen in de leeftijd van zeven jaar tot vierenhalve maand. De oudste heeft downsyndroom. Hij heeft extra aandacht nodig, een jongetje dat je absoluut niet uit het oog kunt verliezen. Voor je het weet leegt hij een hele fles wasverzachter in de wasmachine. In de opvoeding ben ik vrij strikt en geordend, terwijl het er bij Sharon wat chaotischer aan toegaat.”

Er zijn vijf vaste panels die thuis vanaf de bank meekijken en commentaar geven op jullie. Wat vind je daarvan?

“Dat vond ik wel leuk. Je krijgt meteen in de aflevering vanuit verschillende gezinnen te horen hoe zij over jouw opvoedstijl denken. Ik ben niet zo bang voor kritiek.

Het hele interview leest u in Mikro Gids 32+33. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx