Interview
Fotocredit: FOX

Jan Joost van Gangelen: “PSV wordt kampioen”

De Nederlandse eredivisie begint weer! Voetbalpresentator Jan Joost van Gangelen blikt in Mikro Gids vooruit op de Nederlandse competitie en op de Champions League. “Ik zie Feyenoord niet overwinteren.”

En, alweer zin in een nieuw voetbalseizoen?

“Ja, inmiddels wel. Dat neemt niet weg dat ik die winter- en ­zomerstops heerlijk vind. Ik kijk voor mijn werk zo achterlijk veel wedstrijden, dat ik er in juli en december wel even klaar mee ben. Dan ga ik lekker met mijn gezin op vakantie en volg ik helemaal niets op voetbalgebied. Maar na een week of twee begint het wel weer te kriebelen. Nu kan ik niet wachten. Het wordt weer een malle competitie.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Hoe Feyenoord zich wapent in de Champions League en wat dat betekent voor de competitie. Verder hoop ik dat Ajax zich eindelijk eens kwalificeert voor de Champions League en ben ik benieuwd hoe PSV, AZ en FC Utrecht het gaan doen. Kortom: genoeg om naar uit te kijken.”

Om maar meteen op die eerste kwestie in te gaan: wat zijn je verwachtingen van Feyenoord in de Champions League?

“Overwinteren zie ik niet gebeuren. Ze zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt, zoals Karsdorp, Elia en Kongolo. Bovendien ­zitten ze bij de loting in pot vier, wat betekent dat ze sowieso drie sterke ploegen in hun poule krijgen. Daarom denk ik dat plek drie het hoogst haalbaar is, dan spelen ze verder in de Europa League. Heel eerlijk: dat is toch ons toernooi. De Champions League is alleen voorbehouden aan topclubs, die voor gigantische bedragen spelers kunnen kopen.”

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 32-33. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.

Studio Sport Eredivisie is vanaf zaterdag 12 augustus terug op NPO 1. De Champions League begint op woensdag 16 augustus weer en is te zien op Veronica.

Tekst: Vanessa Vunderink