Interview
Fotocredit: William Rutten

Daphne Deckers: ’Ik sloeg soms helemaal door’

Daphne Deckers is een van de BN’ers die in 'Moordfeest' op zoek gaan naar de dader van een moord. ‘Ik ging als een kip zonder kop’, vertelt ze.

Wat is er te zien in ‘Moordfeest’?

“Wij zijn met een groepje BN’ers, onder wie Georgina Verbaan, Patrick Martens en Barrie Stevens, te gast op een bruiloft als een van ons ‘om het leven wordt gebracht’. Aan de hand van aanwijzingen moeten we uitdokteren wie de moordenaar is. Het is Cluedo in het echt. Dat komt goed uit: wij zijn thuis ongelooflijk fanatieke spelers van dat spel. Ik ben heel benieuwd naar het eindproduct, ik heb zelden zo’n ambitieuze televisieproductie meegemaakt. Het was een hele onderneming, geregisseerd door David Grifhorst, de regisseur van The Passion.”

Hoe pakte jij de speurtocht aan?

“Ik dacht altijd ‘twee of drie mensen weten meer dan eentje’. Ik wilde dus ieders aanwijzingen naast elkaar leggen. In het begin hadden sommigen daar nog wel oren naar: de eerste dag was het heel gezellig, net of we met zijn allen op de camping stonden. De tweede dag was het ieder voor zich en wilde niemand de aanwijzingen nog delen. Iedereen ging ook steeds geheimzinniger doen.”

Wat vond je het moeilijkst?

“Bij Cluedo weet ik wat de spelregels zijn en wat ik moet doen. Nu joegen ze ons een kamer in en het enige dat ik wist is dat we rond moesten kijken. Ja, en dan? Ik was heel bang om iets over het hoofd te zien. Alles kan een aanwijzing zijn, ik heb zelf ook op dwaalsporen gezeten. Sommigen wisten al vrij snel wie de moordenaar was, terwijl ik bij wijze van spreken nog aan het kijken was of ik aanwijzingen zag op de koelkastmagneten.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 50. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Wouter Luijken