Interview
Fotocredit: Reinier Bergsma

Daniël Boissevain over Zomer In Zeeland: “Leuk om een vader van twee tieners te spelen”

Daniël Boissevain (48) vertolkt de hoofdrol in de nieuwe SBS 6-serie Zomer in Zeeland. Hij speelt de alleenstaande vader Sjors, die met zijn twee kinderen de grote stad verruilt voor een nieuw leven in een Zeeuws dorpje.

Maandagavond blijft serie-avond op SBS 6. Na Dokter Tinus komt de zender met de nieuwe dramareeks Zomer in Zeeland, met in de hoofdrollen onder anderen Daniël Boissevain.

Waar gaat Zomer in Zeeland over?

“Het is een remake van de Australische serie 800 words. Ik speel Sjors Mulder, een columnist en vader van twee tieners. Na de dood van zijn vrouw verhuist hij met zijn gezin van Amsterdam naar het Zeeuwse dorpje Lekzand om een nieuwe start te maken. Tot grote tegenzin van zijn kinderen. In eerste instantie worden ze door de dorpelingen als vreemdelingen gezien, zeker als blijkt dat Sjors zijn ongezouten mening over het dorp in een column van een landelijk dagblad beschrijft. Langzamerhand worden ze toch geaccepteerd en voelen ze zich steeds meer thuis.”

Waarom wilde je graag meedoen?

“Het verhaal en het personage spraken me vooral aan. Het leek me leuk om een vader van twee tieners te spelen. Toen ik voor deze serie werd gevraagd, heb ik eerst een aantal afleveringen van het origineel bekeken. Daar werd ik niet heel enthousiast van; het oogde een beetje als een soap. Ik vond dat de Nederlandse remake beter moest worden. Nadat ik in een gesprek met de producer en de twee regisseurs hun ideeën over de serie had aangehoord, besloot ik het toch te doen. Volgens mij is het ons gelukt om het niveau wat op te tillen. Dat zit vooral in hoe het in beeld is gebracht.”

Pip Pellens (bekend van o.a. GTST) en Tonko Bossen (bekend van o.a. SpangaS) spelen jouw kinderen. Hoe was dat?

“Heel leuk. Ik kende ze niet, maar al vrij snel raakten we goed op elkaar ingespeeld. Het was heel gezellig en volgens mij zijn we erin geslaagd om een geloofwaardig gezin te creëren.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 1. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Zomer in Zeeland is vanaf maandag 8 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Tekst: Vanessa Vunderink