Interview
Fotocredit: Elvin Boer

Anniko van Santen: ‘Quizzen voor het goede doel’

Anniko van Santen, presentatrice van 'Opsporing verzocht', is een van de kandidaten in 'Beat the champions vips'. Zij probeert de superquizzers te verslaan en zoveel mogelijk geld voor het goede doel binnen te halen.

Wat dacht je toen je gevraagd werd voor ‘Beat the champions vips’?

“Ik wilde meteen meedoen. Ik hou van quizzen en vind het leuk om naar te kijken. Maar de voornaamste reden om ja te zeggen is dat het spel voor een goed doel is. Meedoen is al leuk, maar als ik het goed doe, hebben andere mensen er ook nog lol aan. Toen ik naar de studio ging dacht ik nog wel even: wat heb ik mezelf aangedaan? Want dan dringt door dat je ook met nul euro naar huis kan gaan en dat is niet alleen sneu voor jezelf, maar ook voor het goede doel.”

Had je er iets aan dat je eerder ‘De slimste mens’ won?

“Ik had nog steeds ontzettend veel zenuwen! Gelukkig was presentatrice Chantal Janzen heel lief voor me. En tegenstander Nynke de Jong is altijd heel lovend over Opsporing verzocht dus die vond het, denk ik, ook wel leuk dat ik er was. Ik hoopte vooral dat ik de eerste vraag zou overleven zodat de eer is gered. En het helpt dat ik weet dat ik een goede algemene ontwikkeling heb, dat ik mezelf op kan peppen en in een focus kan raken.”

Hoe heb jij je voorbereid?

“Ik heb geen encyclopedie opengeslagen of hoofdsteden uit mijn hoofd geleerd. Ik heb wel een aantal oude af leveringen teruggekeken, maar uiteindelijk heb je er helemaal niks aan. Er kunnen allerlei vragen komen, daar valt niet voor te leren. Je moet erop vertrouwen dat het lot je goed gezind is. Je staat er en dan moet het komen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 9. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Wouter Luiken