Interview
Fotocredit: Wessel de Groot

Airen Mylene: “Door Hart In Aktie ga ik meer relativeren”

In een nieuw seizoen van Hart in aktie zetten Airen Mylene en haar team zich weer in om mensen die het moeilijk hebben in het zonnetje te zetten. De presentatrice twijfelde geen moment over een tweede reeks. “Ik heb dit programma echt in mijn hart gesloten.”

In het voorjaar blies Airen Mylene Hart in aktie nieuw leven in. Met succes, want woensdag start op SBS 6 een tweede reeks van de succesformule waarin de sympathieke presentatrice mensen helpt.

Hoe waren de reacties op het eerste seizoen?

“Heel positief. De kijkcijfers waren goed en mensen waren blij dat het programma terug was. Op de sociale media kreeg ik veel aardige berichten, mensen op straat spraken me aan. Ze zeiden dat ik het leuk deed en vroegen wanneer het weer terugkeert. Superlief.”

Je wordt geconfronteerd met heftige situaties. Heb je nog getwijfeld of je een tweede seizoen wilde maken?

“Geen seconde. Hart in aktie is inderdaad heftig om te maken, zowel fysiek als mentaal. SBS 6 wilde daarom weten of het niet tè zwaar voor mij was. Maar ik wist meteen dat ik door wilde. Ik heb dit programma echt in mijn hart gesloten.”

Je bent net klaar met de opnames. Hoe ging het?

“Goed. Omdat we Hart met een nieuw team maken, waren we het eerste seizoen nog een beetje zoekende. Nu we beter op elkaar zijn ingespeeld, ging alles een stuk soepeler. Daardoor waren we enorm gedreven om nog meer wensen te vervullen. We hebben letterlijk en figuurlijk onze grenzen verlegd. Zo hebben we een terminaal zieke vader van vier kinderen herenigd met zijn moeder uit Djibouti.”

Het hele artikel lees je in Mikro Gids 40. Deze editie ligt nu in de winkel. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.

Hart in aktie is vanaf woensdag 11 oktober terug op SBS 6.

Tekst: Vanessa Vunderink