Interview
Fotocredit: Linelle Deunk

Yvon Jaspers over Boer zoekt vrouw: ‘Het leven van de boeren komt op z’n kop te staan’

Yvon Jaspers gaat op pad voor het tiende seizoen van Boer zoekt vrouw. In aflevering 1 onthult ze welke vijf boeren het programma gaat volgen. Wat is er in al die jaren veranderd?

Op zondag 13 mei zagen we hoe tien kakelverse boeren zich aan de televisiekijkers voorstelden. Vanavond zien we in Boer zoekt vrouw welke vijf agrariërs de meeste brieven hebben gekregen. Zij worden de komende weken gevolgd bij hun zoektocht naar de ware.

Wat kan je over het nieuwe seizoen vertellen?

“Het liefst zou ik hier een hele avond over kletsen. Maar ik hou me in. Dat zou zo zonde zijn. Wel hebben een aantal mensen mij ink kunnen verrassen. Je zou denken dat ik na veertien jaar wel kan inschatten hoe mensen reageren, maar niets is minder waar. En nee, hier ga ik ook nog niets over verklappen!”

Het programma is qua opzet niet veranderd, in welk opzicht is het nu wel anders dan toen?

“Ik weet beter welk pad de boeren gaan bewandelen. Natuurlijk kan je het niet voor- spellen, maar je kan de boeren wel beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren. Hun hele leven komt op zijn kop te staan, daar moet je klaar voor zijn. Er komen leuke meningen, maar ook vervelende. Ze moeten leren dat met een korrel zout te nemen. Dat geldt voor zowel de positieve als de negatieve reacties.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 37. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.