Interview
Fotocredit: Elvin Boer/MAX

Sjoerd van Ramshorst: ‘De leukste quiz op televisie’

Sjoerd van Ramshorst is de nieuwe presentator van de quiz 'Met het mes op tafel'. Toen hij hoorde dat er een vacature vrijkwam, stuurde hij Omroep MAX gelijk een mailtje.

Waarom zei je ja toen je gevraagd werd voor ‘Met het mes op tafel’?

“Omdat ik dit de leukste quiz op de Nederlandse televisie vind. Eigenlijk ben ik niet gevraagd, maar heb ik mezelf aangeboden. Ik trok de stoute schoenen aan toen ik hoorde dat Herman van der Zandt zou stoppen als presentator. Ik heb Jan Slagter rechtstreeks gemaild en gevraagd: ‘Als er mensen screentests komen doen, mag ik dan ook een poging wagen?’ Dat pakte goed uit.”

Waarom vind je het de leukste quiz van Nederland?

“Omdat het een combinatie is van kennis en bluf. Vaak draait een kennisquiz om wat je allemaal weet én om een beetje geluk. Bij Met het mes op tafel kan iemand met minder kennis toch winnen door iedereen eruit te bluffen. Dat vind ik mooi. Andersom geldt ook: wie veel antwoorden goed heeft, maar toch te bangig speelt, kan er zomaar uitvliegen.”

Voel je je een beetje thuis in het decor van de quiz?

“Hoe het daadwerkelijk is om dit te presenteren, weet ik nog niet; de opnames moeten nog beginnen. Maar die gezellige setting ligt me wel: de combinatie van zo’n donkerbruin café en een quiz vind ik hartstikke fijn. Mede daarom lijkt het me geweldig om dit te doen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 6. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx