Interview
Fotocredit: Sander Mulkens/MAX

Scrooge live

Net als voorgaande jaren heeft Carrie ten Napel in 'Scrooge live' de rol van verslaggever. Alle overige rollen worden elk jaar door andere mensen gespeeld. Wie is wie in deze nieuwe editie?

1. Ebenezer Scrooge (Thomas van Luyn) Scrooge

is een vreselijk gierige man die alleen aan geld en aan zichzelf denkt. Hij houdt geen rekening met anderen totdat hij bezoek krijgt van drie geesten. Thomas van Luyn, die ook het script schreef, speelt hem.

2. Jacob Marley (Henk Poort)

Jacob Marley is de overleden oud-zakenpartner van Scrooge. Hij was vroeger al net zo’n vrekkige, nare vent. Hij verschijnt als geest aan Scrooge en spoort hem aan om voortaan misschien toch wat meer naastenliefde te tonen.

3. Bobbie Cratchit (Kim-Lian van der Meij)

Bobbie is de enige werknemer bij Scrooge op kantoor. Ook tegen haar is hij onverbiddelijk. Hij ontslaat haar, en dat terwijl ze een doodziek kind thuis heeft.

4. Geest van het verleden (Martine van Os)

Presentatrice Martine van Os heeft vroeger veel geacteerd (juffrouw Ducker in de comedyserie Familie Oudenrijn). Aan haar Tijd voor MAX-collega Carrie ten Napel sprak ze regelmatig over haar stiekeme wens om weer eens te acteren. Als geest van het verleden mag ze nu Scrooge op Kerstavond bezoeken.

Het hele artikel leest u in Mikro Gids 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx