Interview
Fotocredit: AVROTROS

Rik van de Westelaken: ‘Ik weet al wie de mol is’

Wie is de mol? Anita Witzier, Buddy Vedder, Claes Iversen, Jaike Belfor, Johan Goossens, Leonie ter Braak, Miljuschka Witzenhausen, Nathan Rutjes, Rob Dekay of Tina de Bruin? Presentator Rik van de Westelaken weet het al.

Het twintigste seizoen, een jubileum. Gaan we daar iets van merken?

“Zeker! Twintig jaar is een porseleinen jubileum en China, waar we deze editie zijn, is de bakermat van porselein. In sommige opdrachten zitten verwijzingen naar de geschiedenis van het programma – de een wat subtieler dan de ander. Ik ben benieuwd of doorgewinterde fans ze ontdekken. Ook mochten kijkers dit keer het molgeld ontwerpen, wat ik een leuk element vind.”

China is – vooral door de taal – niet het makkelijkste land, was het soms lastig om dingen voor elkaar te krijgen?

“We schakelen altijd lokale producenten in: mensen die ons helpen met het vinden van locaties, het regelen van vergunningen en het overbruggen van de taalbarrière. Zeker met dat laatste hadden we echt wel hulp nodig. Deze mensen hebben het fantastisch gedaan, waardoor we het programma konden maken zoals we dat altijd doen.”

Het is weer een mooie mix van kandidaten, hoe zou je de ploeg van dit seizoen omschrijven?

“Een groep die het spel hard en fanatiek speelt, maar wel met de kaarten tegen de borst. Vanaf het eerste moment staat iedereen op scherp. Niet ieders intenties zijn altijd meteen duidelijk. Gelukkig kunnen ze zichzelf allemaal goed relativeren. En, er wordt nog steeds veel gelachen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 2. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloedteksten