Interview
Fotocredit: Elvin Boer

André van Duin: ‘Met Janny is het altijd feest’

André van Duin presenteert het ene na het andere tv-programma, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet. In 'Denkend aan Zwitserland' maakt hij met Janny van der Heijden een treinreis door het Alpenland

U bent momenteel druk met de montage van ‘Animal crackers’. En nu een interview over ‘Denkend aan Zwitserland’. Wat kunnen we daarin verwachten?

“Het lijkt op Denkend aan Holland, waarin ik samen met Janny van der Heijden sinds 2019 varend door Nederland ben te zien. Janny kwam met het idee. Als kind verslond ze de jeugdboeken over het weesmeisje Heidi, dat met haar opa in de Zwitserse Alpen woonde. Ze wilde met mij ontdekken hoe mooi het daar nu werkelijk is. We reisden twee weken per trein het land door, bezochten steden en beklommen zelfs de Matterhorn.”

Maar u houdt helemaal niet van sneeuw! Wat was uw eerste gedachte toen u van het idee hoorde?

“Het zal daar wel koud zijn. En dat was het. Uit mezelf zou ik niet naar Zwitserland gaan, maar met Janny zit ik ook vaak in dat bootje. Dat is altijd een feest, dat trok me over de streep. En treinreizen vind ik erg prettig. Je ziet nog eens wat. Ik heb genoten van die berglandschappen. We hebben veel in de sneeuw gerold en heerlijke schnitzels gegeten.”

Wat maakt werken met Janny zo leuk?

“We leerden elkaar tien jaar geleden kennen bij Heel Holland bakt. Met Denkend aan Holland ontmoeten we overal aardige mensen. En wat doen we nu eigenlijk? We varen een beetje rond bij mooi weer, iets wat iedereen graag doet. Toevallig staat er bij ons een camera bij. Voor mij voelt het als vakantie. Ik verheug me er elke keer weer op. Janny en ik groeien steeds dichter naar elkaar toe, het wordt steeds leuker en gezelliger. Ze is niet alleen een fijne collega, maar ook een heel goede vriendin.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 47. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Bram de Graaf