Nieuws

Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis in

Dit jaar zitten er geen drie, maar twee 3FM-dj’s in het Glazen Huis tijdens '3FM Serious Request 2016'. Een week voor Kerst maken zij 24 uur per dag live radio vanuit Breda.

De dj’s nemen hun intrek op 18 december. Ze maken zes dagen lang twaalf uur radio per persoon, terwijl ze alleen maar sapjes drinken. Verschuuren en het Glazen huis zijn geen onbekende voor elkaar. Hij heeft al twee keer eerder meegedaan. Voor Van der Lende is het de eerste keer.

Gasten

Het tweetal krijgt tijdens deze periode ook zes gasten op bezoek. Wie dat zijn, is nog onbekend. Wat wel bekend is, is dat ze een vaste gast hebben; namelijk de Glazen huiskat. De kater komt uit het dierenasiel. Op deze manier willen de dj’s mensen aanzetten tot het overwegen van een dier uit het asiel, voordat ze een nieuwe aanschaffen.

Longontsteking

Ieder jaar zetten de dj’s zich samen met het Rode Kruis in voor de bestrijding van een ziekte. Dit jaar is dat longontsteking, de dodelijkste infectieziekte voor kinderen onder de vijf jaar wereldwijd. De ziekte doodt meer kinderen dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Samen met het Rode Kruis willen Frank en Domien geld inzamelen voor deze kinderen, zodat het sterftecijfer van 900.000 kinderen per jaar teruggedrongen kan worden. Zoals ieder jaar kan er weer geld gedoneerd worden zodra het radio-evenement begint.