Serie Petticoat van start!

Op donderdag 24 november is het zover: dan begint de nieuwe KRO-NCRV-dramaserie 'Petticoat'. Een fijne nostalgische, muzikale serie met liedjes van Henny Vrienten en een cast waar je u tegen zegt.

De nieuwe muzikale KRO-NCRV-serie Petticoat – gebaseerd op de gelijknamige musical van Joop van den Ende – speelt zich af in de jaren vijftig en draait om de Groningse Pattie (Abbey Hoes). Ze droomt van een carrière in de showbizz. Als de bus van de beroemde band The Petticoats strandt in haar Groningse dorp, weet ze het zeker: ze wil het gaan maken als zangeres. Daar is haar vader, gespeeld door Hajo Bruins, niet zo blij mee, want dit betekent dat zijn dochter het platteland zal verruilen voor de grote stad.

Andere Pattie

Bruins speelde dezelfde rol ook in het theater, in de musical Petticoat. Toen werd de hoofdrol nog vertolkt door Chantal Janzen. In een interview met Mikro Gids vertelt hij over of hij het niet gek vond om ineens met een andere ‘Pattie’ te spelen: “Nee, helemaal niet. Als de producers en regisseur denken dat Abbey het kan, dan moet je daar op vertrouwen. Ik was heel nieuwsgierig hoe het zou gaan, maar Abbey heeft het meer dan waargemaakt. Zoals zij zingt en danst, geweldig. Ze heeft een soort vanzelfsprekendheid. Ik vind haar een wereldtalent. Ze kan zo naar The States.”

Ook Anneke Blok, Freek Bartels, Marlijn Weerdenburg en Martijn Fischer spelen een rol in de serie. De liedjes zijn gemaakt door Henny Vrienten.

Bekijk hier een achter de schermen filmpje van de serie Petticoat.

PETTICOAT, VANAF DONDERDAG 24 NOVEMBER,  20.30 NPO 1, KRO-NCRV