Nieuws

Nieuwe serie Riphagen

Vanaf nieuwjaarsdag kunnen we weer gaan kijken naar een nieuwe serie. Op de eerste dag van het jaar start de driedelige reeks 'Riphagen'.

Op 1 januari begint de spannende dramaserie Riphagen op NPO 3. Eerder dit jaar was de gelijknamige film  te zien in de bioscopen. De film wordt nu in drie delen uitgezonden op de VPRO, maar bevat meer materiaal dan in de film verwerkt zat.

Het verhaal

In de Tweede Wereld Oorlog is Andries Riphagen bokser, zwarthandelaar en souteneur, totdat hij ontdekt dat samenwerken met de Duitsers veel geld oplevert.  De crimineel wordt rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joden. En al snel staat hij bekend als de Amsterdamse ‘Al Capone’. Na het verraden van een belangrijke verzetsgroep opent een jonge politieagent de jacht op Andries. De reeks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Cast

De serie is geschreven door Paul Jan Nelissen en Thomas van der Ree, naar het boek van Bart Middelburg en René ter Steege. De hoofdrol is weggelegd voor Jeroen van Koningsbrugge. Verder zijn er nog rollen weg gelegd voor onder andere Kay Greidanus, Peter Blok en Sigrid ten Napel. In het voorjaar van 2016 verscheen de filmversie van het verhaal.

RIPHAGEN, VANAF ZONDAG 1 JANUARI 2017, NPO 3, 20.30, VPRO

Hieronder de trailer van de film Riphagen.