Nieuws

Eerste gasten van het Glazen Huis bekend

Radiozender 3FM start op 18 december met hun jaarlijkse actie '3FM's Serious Request'. Traditiegetrouw laten dj's van de zender zich een week lang opsluiten in het zogenoemde Glazen Huis. Hier krijgen zij iedere nacht een logé. De eerste twee gasten zijn al bekend.

Zowel RTL late night-presentator Humberto Tan en Journaal-presentatrice Dionne Stax vergezellen dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende tijdens hun verblijf. Beiden blijven ze één nachtje slapen in het Glazen Huis. De twee gasten zijn er vooral voor de gezelligheid; een vaste rol hebben zij niet.

Longontsteking

Ieder jaar zamelt 3FM middels Serious Request geld in voor het bestrijden van een ziekte. Dit jaar zetten de dj’s zich in voor het terugdringen van longontsteking. Longontsteking is de meest dodelijke infectieziekte voor kinderen van vijf en jonger. Jaarlijks doodt het zo’n 900.000 kinderen. De meeste slachtoffers vallen in Afrika.

Volgen

3FM’s Serious Request 2016 start op 18 december en duurt tot de 24ste van die maand. Beide dj’s mogen tijdens deze periode niets drinken en leven enkel op sapjes. Geld wordt ingezameld middels donaties, zo kunnen luisteraars liedjes aanvragen tegen betaling. Het radio-evenement is live te volgen op NPO 3FM en via NPO 3.

Beeld: NOS/Stefan Heijdendael