Nieuwe programma's op een rij

Week 49: nieuwe programma’s op een rij

Een nieuw seizoen van een serie of gewoon een compleet nieuwe show: regelmatig verschijnen er nieuwe programma's op tv. Wij laten je weten wat er in week 49 in première gaat.

In week 49 beginnen er vier nieuwe programma’s én een serie: De kanarie en de kolenmijn, De muur, Opgelicht?!, De mannen van dokter Anne en Verslaafd!: Hoe is het nu met?

De kanarie in de kolenmijn

In deze serie gaat Hanneke Groenteman op zoek naar de stand van zaken wat betreft antisemitisme. Ze reist hiervoor door verschillende Europese landen om het te onderzoeken. Is de Jodenhaat op ons continent toegenomen of juist niet?

Bekijk hier een voorproefje van het programma.

ZONDAG 4 DECEMBER 2016, 19.15, NPO 2

De muur

Menno Bentveld is terug met een tweede seizoen van De muur. De eerste reeks behaalde zelfs een award. Ook in deze serie bezoekt Menno verschillende muren die volken of personen afscheiden van een deel van de wereld. De eerste uitzending stond eigenlijk niet als eerste gepland. De uitzending gaat over Cuba en is door het overlijden van Fidel Castro in de programmering naar voren gehaald.

Bekijk hier een gesprek met Menno en een voorproefje van het programma in Pauw. 

ZONDAG 4 DECEMBER 2016, 20.15, NPO 2

Opgelicht?!

In het nieuwe seizoen van Opgelicht?! neemt presentator Jaap Jongbloed de kijker mee in de wereld van internetcriminelen. In de eerste aflevering komen onderwerpen als gestolen digitale identiteiten, malafide apps, iDeal scams en digitale kruimelaars aan bod. 
Opgelicht?!
ZONDAG 4 DECEMBER 2016 21.25, NPO 1

De mannen van dokter Anne

De enige nieuwe serie die deze week van start gaat is De mannen van dokter Anne. Met in de hoofdrollen Noortje Herlaar, Benja Bruining en Matteo van der Grijn. De doktersserie gaat over dokter Anne, die haar verloofde vlak voor hun huwelijk betrapt met een ander. Ze is ten einde raad en gaat terug naar haar ouderlijk huis. Via haar vader krijgt ze een nieuwe baan in een ziekenhuis waar wel erg veel leuke mannen rondlopen.

De Mannen van Dokter Anne

Bekijk hier een voorproefje van De mannen van dokter Anne
DINSDAG 6 DECEMBER 2016, 21.25, NET 5

Verslaafd!: Hoe is het nu met?

Peter van der Vorst heeft met zijn programma veel mensen van hun verslaving afgeholpen, maar zijn ze ook clean gebleven? In de nieuwe reeks van Verslaafd!: hoe is het met? Worden enkele deelnemers van voorgaande seizoenen opgezocht.

peter van der vorst

DINSDAG 6 DECEMBER 2016, 20.30, RTL 4

Tekst: Merlin Everts, beeld: Nico Kroon/AVROTROS, Reinier Bergsma, William Rutten