Amusement

Benja Bruijning: “Ik hang de knappe dokter uit”

Een comedyserie in de stijl van Bridget Jones. Zo omschrijft Benja Bruijning De mannen van dokter Anne, waarin hij een vrouwenverslindende chirurg speelt. “Mijn personage is een ontzettende hork.”

Hoe zou je deze serie omschrijven?

“Als een lekker dik aangezette kruising tussen een schaamteloze romantische comedy en een ziekenhuisserie. Hoofdpersoon Anne wordt gespeeld door Noortje Herlaar. Zij maakt zich almaar druk over of ze te dik is, anderszins tekortschiet en of ze wel of niet moet trouwen. Het zijn allemaal clichés, maar tegelijkertijd zijn het wel stiekem dingen waar vrouwen mee kunnen zitten.”

Heeft jouw personage ook een groot cliché-gehalte?

“Enorm. Ik hang de knappe dokter uit die een boekje bijhoudt met telefoonnummers van mooie vrouwen die hij geregeld heeft. Ik speel chirurg Mark Meijer. Een ontzettende hork is, behalve bij vrouwen met wie hij het bed in denkt te kunnen duiken. Althans, zo wordt hij het begin neergezet. Maar een paar afleveringen verder merk je dat het toch iets genuanceerder ligt.”

Hij is Anne’s jeugdliefde.

“Nou ja, zij was verliefd op hem, maar hij pestte haar vroeger altijd, gooide haar boterhammen uit haar broodtrommel. Hij is gewoon een foute rokkenjager. Acteur Matteo van der Grijn speelt een lieve, maar ook heel knappe man. Annes grote dilemma is: voor wie kiest ze?”

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 49. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.

DE MANNEN VAN DOKTER ANNE, VANAF DINSDAG 6 DECEMBER, 21.25 NET 5

Tekst: Ernest Marx, beeld: Reinier Bergsma