Meer Mikro

Deze week in Mikro Gids

De Mikro Gids van week 49 ligt nu in de winkel! Van Lauren!'s nieuwe seizoen tot Sacha de Boers reportage vanaf Sint-Maarten: ontdek in deze editie wat u tussen 9 en 15 december écht moet zien op televisie.

Lauren over arm en rijk

Lauren Verster (37) is vanaf dinsdag 12 december terug met een nieuwe reeks van haar reportageserie Lauren!. Dit keer is het thema geld. Mikro Gids vroeg de presentatrice naar haar bevindingen over rijk en arm. “Armoede creëert ook saamhorigheid”, vertelt ze. “Die warmte compenseert voor een groot deel het gebrek aan geld.”

De eerste vakantie van Tatum Dagelet

In het nieuwe Avrotros-programma De eerste vakantie van… beleven zes bekende Nederlanders hun eerste vakantie opnieuw. Tatum Dagelet (toen zeventien) reisde in 1993 met haar drie beste vriendinnen naar Corfu en doet die reis nu over. “Het enige wat we toen wilden, was in de olijfolie bakken op het strand”, lacht Tatum in Mikro Gids. “Ook hebben we veel gewaterskied. En toen werd ik verliefd op Yiannis, de waterskileraar…”

Dieudonnee terug op Sint-Maarten

Dieudonnee Ostiana woont op Sint-Maarten, maar was ten tijde van orkaan Irma in Nederland. Sacha de Boer bezocht haar en een aantal andere eilandgenoten onlangs voor Brandpunt.  “Ik moest helemaal opnieuw beginnen”, vertelt Dieudonnee in Mikro Gids. “Waar kon ik slapen? Was er eten? Hoe kwam ik aan geld? Wat was er van je huis over?”