Amusement

Arie Boomsma: “De deelnemers willen uitgedaagd worden”

In de nieuwe Mikro Gids vertelt Arie Boomsma over zijn nieuwe Net 5- programma 'Kitchen impossible'. Hierin stoomt topkok Robert Kranenborg acht jonge mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking klaar voor een baan in de horeca.

Hoe is ‘Kitchen Impossible’ ontstaan?

“Uit verbazing misschien wel. Omdat sommige mensen die heel graag willen werken gedwongen worden een uitkering te accepteren, omdat ze door anderen ongeschikt gevonden worden. In Engeland draait dit programma al een tijdje; daar komen veel van de deelnemers aan het werk. Hier hebben we Robert Kranenborg erbij gehaald. Hij gaat onze deelnemers het ambacht leren en is ervan overtuigd dat hij ze alle acht aan een baan in de horeca kan helpen.”

Waarom is dit typisch een programma voor jou?

“In mijn programma’s overwinnen mensen de obstakels in hun leven. Of dat nou gaat om mensen die uit de kast komen, in het verkeerde lichaam geboren zijn, stotteren, gepest worden. Wat mij enorm aanspreekt is het moment waarop iemand besluit het heft in eigen handen te nemen, en daarna sterker, gelukkiger en meer zichzelf is. In Kitchen Impossible besluiten de deelnemers dat hun beperking geen beperking hoeft te zijn. Ze gaan op zoek naar hun mogelijkheden. Iedereen heeft een talent. Dat moet alleen nog worden aangeboord.”

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 48. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.

KITCHEN IMPOSSIBLE, VANAF WOENSDAG 30 NOVEMBER, 21.30 NET 5

Tekst: Ernest Marx, beeld: Stijn Ghijsen