Serie

Flikken Maastricht: waar waren we ook alweer gebleven?

Hoera! Het nieuwe seizoen van 'Flikken Maastricht' staat voor de deur. Vrijdag 16 december kunnen we de eerste aflevering van alweer het elfde seizoen bekijken. Maar wat is er allemaal in het vorige seizoen gebeurd? Een opfrissertje.

De vorige reeks van Flikken Maastricht, seizoen 10, begon rustig en eindigde met een knaller.

Rivaliteit

In de eerste afleveringen  van het vorige seizoen werd meteen duidelijk dat rechercheur Floris Wolfs en officier van justitie Jens Bols elkaar niet liggen. Dit bleef de rest van het seizoen een rode draad. Hun relatie verslechterde drastisch toen Bols weigerde Wolfs te helpen op een gevoelig punt: zijn dochter. Wolfs dochter Fleur, in de gevangenis wegens moord, werd namelijk bedreigd door medegevangenen die door Wolfs’ toedoen in de bak zitten. Wolfs vroeg Bols om Fleurs overplaatsing naar een andere gevangenis, maar hij weigerde hulp.

Aanslag

Ondertussen werd Bols zelf ook bedreigd. Het kwam zelfs tot een aanslag op zijn leven. Bols werd naar een onderduikadres gebracht. Rechercheur Eva van Dongen kreeg de taak om hem samen met Wolfs te beschermen. Wolfs had echter een eigen agenda en besloot zijn dochter te bevrijden uit gevangenschap. Hij hielp haar  vluchten naar Brazilië. Van Dongen, die er opeens alleen voor stond in de bescherming van Bols, kwam er in het onderduikadres achter dat de officier een duistere kant heeft en niet hij, maar zij degene is die in gevaar was.

Wil je de laatste aflevering van seizoen 10 nog zien?
Klik dan hier

Cast nieuwe seizoen

De cast van het elfde seizoen bestaat uit Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Sergio Romero IJssel (Romeo Sanders) en Ria Eimers (Frida Mechels). Er zijn ook gastrollen weggelegd voor Rik Hoogendoorn (Sesamstraat), Carly Wijs (Divorce) en Saskia Temmink (Bloedverwanten). In de start van seizoen 11 staan de Wolfs en Eva er niet al te best voor: Eva is spoorloos en Wolfs is voortvluchtig na het bevrijden van zijn dochter uit de gevangenis.

Benieuwd naar aftrap van vanavond? Bekijk hier dan alvast de trailer voor het nieuwe seizoen:

FLIKKEN MAASTRICHT, VANAF VRIJDAG 16 DECEMBER, 20:30, NPO 1

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: William Rutten