Serie

‘Rectify’: waar zijn we gebleven?

Het tweede seizoen van de Amerikaanse serie 'Rectify' start vanavond op de Belgische zender Canvas. Seizoen één was afgelopen september te volgen bij de NPO. Waar de serie ook alweer over ging? En waar de eerste reeks eindigde? Wij vertellen het je.

Waar gaat het over?

Daniel Holden is een doodgewone tiener, totdat hij vals beschuldigd wordt van de verkrachting en moord op zijn vriendinnetje Hanna. Het resultaat? negentien jaar onschuldig in de dodencel. Nadat hij eindelijk vrij komt, gaat hij weer in zijn geboortestad wonen. Een lastige plek voor Daniel, want sommige inwoners zijn er nog steeds van overtuigd dat Daniel tóch schuldig is. Dit zorgt er mede voor dat Daniel zijn plek in de maatschappij niet kan vinden. Al zijn hoop op acceptatie vervliegt helemaal als hij in de laatste aflevering van seizoen één in elkaar wordt geslagen door de broer van Hanna. Hoe komt Daniel hier bovenop?

Seizoen 2

Seizoen twee was al eerder te zien in Amerika en werd hier heel goed ontvangen. “Misschien nog wel beter dan het eerste”, oordeelde een recensent op recensiewebsite Rotten Tomatoes.
Wat er precies zo goed is aan deze serie, gaan wij natuurlijk nog niet verklappen, daarvoor moet je vanavond bij Canvas wezen. De trailer hebben we trouwens wel voor je.

RECTIFY, VANAF DINSDAG 15 NOVEMBER, 22.50 OP CANVAS (BELGIË)

Tekst: Judith Zijp, beeld: Aden Young