Serie

“Doe er gewoon een film achteraan”

Het laatste seizoen van 'A’dam-E.V.A' is van start gegaan. Hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven over haar alter ego Eva in Mikro Gids: “Ik mis haar nu al.”

Wat staat ons dit derde seizoen te ­wachten?

“Veel veranderingen. Het thema van de vorige reeks was: ‘Als je geluk vindt, hoe hou je dat dan vast?’ Nu kijken we hoe je dat geluk kunt delen met anderen. Adam en Eva krijgen puberpleegkinderen in huis. Die brengen een totaal andere dynamiek in het gezinsleven. En de nodige strub­belingen, maar ook veel humor.”

Welke ontwikkeling maken Adam en Eva zelf door?

“Je ziet echt dat ze ouder en wijzer zijn geworden. Met twee pubers in huis krijgen ze een andere verantwoordelijkheid en daardoor verandert hun verhouding. Eerlijk gezegd vroeg ik me af of Teun (Luijkx, Adam in de serie, red.) en ik dat geloofwaardig konden neerzetten. Ik heb nu twee afleveringen gezien en ik dacht: het klopt wel in dat gezinnetje. Als kijker snapte ik hun keuzes.”

Ga je de serie missen?

“Enorm! Ik heb echt vrienden gemaakt op de set. Het is zo’n intiem clubje, meer een gezinnetje dan een familie. We hebben ­stiekem allemaal de hoop dat het einde niet definitief is.” Lachend: “Kunnen we over tien jaar niet kijken wat er van ze is geworden? Of doe er gewoon nog een film achteraan! Het borrelt, hoor. Ja, ik zal Eva missen. Ik mis haar nu al. Gelukkig zit Eva ook een beetje in Eva.”

Kijk hier de eerste aflevering terug
Het hele artikel is te lezen in Mikro Gids editie 45-2016

A’DAM – E.V.A, VANAF ZONDAG 6 NOVEMBER, 20.25 NPO 3

Tekst: Monique Brandt, beeld: Victor Arnolds/NTR/VARA/VPRO