Moet je terugzien!

Moet je terugzien! 25 jaar Gordon: groots en meeslepend

Op maandag bespreken we het opvallendste programma van het afgelopen weekend. We praten je vandaag bij over '25 Jaar Gordon: groots en meeslepend', de documentaire over zanger Gordon.

In de documentaire 25 jaar Gordon: groots en meeslepend zien we hoe de Amsterdammer een jaar lang op de voet gevolgd wordt door documentairemaker Michiel van Erp. Het eerste deel, dat zondagavond werd uitgezonden op RTL 4, gaat voornamelijk over zijn jeugd. Er wordt veel oud beeldmateriaal gebruikt waardoor je een beter beeld van de altijd vrolijk-lijkende artiest krijgt. Naast grappen en grollen worden ook serieuze onderwerpen aangesneden zoals zijn diabetes.

Jeugd

Zijn jeugd speelde zich volledig af in Amsterdam-Noord. Buren, vrienden en familieleden doen hun verhaal over de flamboyante Amsterdammer. Gordon ontmoet in de aflevering veel kennissen uit zijn jeugd, waaronder zijn oude buurmeisjes. Eén van die buurmeisjes blijkt tegenwoordig zelfs in zijn oude woning te wonen. Jeugdliefdes biechten geheimen op en oud-docenten doen hun zegje over zijn gedrag.

Terugkijken

Nieuwsgierig geworden? Kijk hieronder het eerste deel van 25 Jaar Gordon: groots en meeslepend terug. Het tweede deel van de documentaire is te zien op zondag 27 november om 20.30 uur op RTL 4. Het vervolg toont hoe de carrière van de 48-jarige zanger vordert en het verdriet dat hij heeft na het overlijden van zijn moeder.

Extra

Zondag 4 december is het afscheidsconcert 25 jaar Gordon: compleet, volmaakt, het einde te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Kijk hier ’25 Jaar Gordon: groots en meeslepend’ terug

Tekst: Merlin Everts, Beeld: William Rutten