Meer Mikro

On demand: Familie Kruys, blue monday en kindverhalen uit de oorlog

Mikro Gids zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje. In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Komt er een bruiloft in de Familie Kruys?

Na het bijzondere huwelijksaanzoek van Johan (Marcel Musters) aan styliste Bette Kruys (Linda de Mol) aan het einde van seizoen 2 van Familie Kruys is natuurlijk de grote vraag: stappen ze ook daadwerkelijk in het huwelijksbootje? Want Johan is eigenlijk nog getrouwd met Yvonne (Carolina Mout). En hoe loopt het af met de naar Roemenië gevluchte zwangere Ruxandra (Elise Schaap)? Komt het nog goed tussen haar en de alcoholgebruikende Thomas (Hans Dagelet)? Vanaf 27 januari is het derde seizoen met acht nieuwe afleveringen van de humoristische serie beschikbaar op Videoland. Ook dit seizoen doen er weer een aantal bekende Nederlanders mee als zichzelf. Zo laten onder meer Natasja Froger, Kim Feenstra en Hans Klok zich stylen door personage Bette. Vanaf half maart is het derde seizoen ook te zien bij RTL 4.

Kinderverhalen uit de oorlog

Soms kan één keuze bepalend zijn voor de rest van je leven. Dit geldt zeker voor de mensen die geportretteerd worden in de nieuwe documentaireserie Het was oorlog . Op Npo.nl is een andere documentaire over de oorlog terug te zien. In Kind in de oorlog vertellen mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog in Utrecht meemaakten hun verhaal. Want ook al werd de stad niet zwaar gebombardeerd, het leven was er wel degelijk zwaar. Hoe was het bijvoorbeeld om onderduikers in huis te hebben of ouders te hebben die bij het verzet of de NSB waren aangesloten?

Nostalgische televisie via HilversumTV

Sinds in 1951 de eerste Nederlandse televisieuitzending plaatsvond, zijn er tal van mooie, spannende en ontroerende programma’s uitgezonden. Op het online platform HilversumTV zijn bijzondere uitzendingen en fragmenten uit 65 jaar Nederlandse televisie verzameld. De tv-programma’s zijn geordend in verschillende categorieën. Zo vindt u in de categorie entertainment oude uitzendingen van Te land, ter zee en in de lucht , het Tros-programma waarin mensen met zelfgemaakte fietsen, auto’s, boten of andere voertuigen een parcours moeten afleggen. Ook staan er documentaires, muziekprogramma’s, kinderseries en films op, waaronder de eerste verfilming van Ciske de Rat uit 1955. Wilt u van deze nostalgische televisie genieten? Ga dan naar Hilversumtv.nl. Alle fragmenten zijn gratis te zien.

Deprimerendste dag van het jaar

Vorige week maandag in Theater Amsterdam, deze week op tv: Het depressiegala, in het kader van Blue Monday, volgens de theorie van psycholoog Cliff Arnall de deprimerendste dag van het jaar (zie ook pag. 12). Hij stelt dat veel mensen zich dan neerslachtig voelen. Helaas zijn er ook veel mensen die veel langer kampen met depressieve gevoelens. De 2Doc: Zwart gat gaat over Manon, Nicole, Rene en Tura, die alle vier een depressie hebben of hebben gehad. Welke weg bewandelen zij om hun ziekte een plekje te geven?

De docu is te zien op 2Doc.nl