Meer Mikro

On demand: 2Doc: Mijn kanker, de film Allied en Nederlandse Podcasts

Mikro Gids zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje. In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Aandacht gevraagd voor kanker

De ziekte kanker is wereldwijd een van de meest dodelijke ziektes van dit moment. De Union For International Cancer Control heeft daarom Wereldkankerdag in het leven geroepen, elk jaar op 4 februari. Helaas overlijden er nog steeds te veel mensen aan de ziekte en daarom is er meer onderzoek nodig. Daarvoor is geld nodig. Regisseuse en cameravrouw Meral Uslu bracht in 2Doc: Mijn kanker in beeld hoe ingrijpend de diagnose kanker is. Bij haar werd borstkanker geconstateerd, en ze besloot het proces dat volgde te gaan vastleggen. Gesprekken met artsen, fysiotherapeuten, lotgenoten en naasten; alles filmde ze. Meral: “Waarom heb ik kanker? Hoeveel overlevingskans heb ik? Telkens stel ik deze vragen aan de behandelaars, maar antwoorden kunnen ze niet geven.”
De 2Doc: Mijn Kanker

De mooiste prijs van Adrie

Het Luxemburgse Bieles is dit weekend het decor van het WK veldrijden. In 1996 won Adrie van der Poel die wedstrijd. Hij noemde zijn wereldtitel een van de mooiste prijzen in zijn carrière. Andere tijden sport maakte een portret van deze winnaar van vier truien, volgens Mart Smeets “een van de vergeten grootheden van de Nederlandse sport”. Van der Poel is nog steeds actief in het veldrijden, net als zijn zoons David en Mathieu. Zij hebben de wielrengenen duidelijk van hun vader geërfd.
De aflevering van Andere tijden sport

Lekker luisteren

Is er niets te zien op televisie of Netflix en draait er ook geen leuke film in de bioscoop? Probeer dan eens een podcast. Dat is een audiobestand dat u luistert via internet. Meestal kunt u het downloaden op uw computer of telefoon. Op Podcastluisteren.nl zijn de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen verzameld. De site biedt voor ieder wat wils, met verschillende podcast-genres zoals interview, hoorspel, economie en cultuur. Het grote voordeel van podcasts is dat u ze kunt luisteren waar en wanneer u wilt. Mooi tijdverdrijf dus tijdens een lange rit in de trein of auto.

Legaal kijken met Film.nl

Het is al jaren punt van hevige discussies: het illegaal downloaden van films. Terwijl legaal kijken met alle on demand-kanalen een stuk makkelijker en goedkoper is geworden. Op het nieuwe platform Film.nl en de Film.nl app vindt u vanaf 31 januari het volledige filmaanbod in bioscopen, winkels, on demand-platforms en op televisie. Op basis van uw favoriete genres doet Film.nl suggesties voor interessante films en series én toont ook meteen waar het te bekijken is. Zo ziet u bij het onlangs verschenen oorlogsdrama Allied met Brad Pitt en Marion Cottilard precies in welke bioscopen het draait en kunt u de trailer bekijken. Ook handig: via de app wordt u doorgelinkt naar de website van de bioscoop om kaartjes te kopen. Film.nl is onderdeel van een campagne om legaal fi lm kijken onder de aandacht te brengen.