Dé drie van donderdag

Dé drie van donderdag: 1 december

Iedere donderdag laten we je weten wat de drie meest interessante programma’s zijn van de dag. Dit keer: ‘Petticoat’, ‘Rectify’ en ‘Onzichtbaar Nederland'.

Dit zijn de drie van donderdag:

Petticoat

De tweede aflevering van de dramaserie Petticoat heet Nieuwe vriendschap. Hoofdrolspeelster Pattie gaat namelijk schoonmaken bij de familie Van Rooden en ontmoet daar jongste zoon Rogier. Met hem raakt ze bevriend, maar ze wordt verliefd op diens broer Willem.
NPO1, 20.30

Rectify

Vanavond is al weer de laatste aflevering van seizoen twee. In de episode Unhinged komen een aantal verhaallijnen in een stroomversnelling. Janet doet bijvoorbeeld een onthutsende ontdekking en Daniel twijfelt aan het advies van Jon Stern. Hij maakt hierop een heftige bekentenis. Hoe gaat dit aflopen?
CANVAS, 23.00

Onzichtbaar Nederland

De nieuwste aflevering van Onzichtbaar Nederland gaat over hoe (openbaar)vervoer de inrichting van onze steden heeft veranderd. Centraal staat Utrecht met het stationsgebied en Hoog Catharijne. Ooit was het een statig station, maar in de jaren 80 verloederde het. De stad is nu druk bezig om het aan te pakken en het station en het winkelcentrum ondergaan een flinke metamorfose.
NPO 1, 22.15

Tekst: Floris Visman, beeld: SundanceTV