Dé drie van donderdag

Dé drie van donderdag: 23 november

Iedere donderdag laten we je weten wat de drie meest interessante programma’s zijn van de dag. Voor vandaag zijn dat: ‘Petticoat’, ‘De rekenkamer’ en ‘Het uur van de wolf: Hier komt Piet Hein Eek’.
Dit zijn dé drie van donderdag:

Petticoat

De Groningse Pattie (Abbey Hoes) heeft één grote droom: zangeres worden. Op een dag komt ze de leden van de band The Petticoats tegen, en besluit ze dat ze net zoals zij in de showbizz wil werken. Ze verhuist naar de grote stad. In de serie zit veel muziek, gecomponeerd door Henny Vrienten, uit de gelijknamige musical. Naast Abbey Hoes hebben ook Hajo Bruins, Anneke Blok en Marlijn Weerdenburg een rol in Petticoat.
NPO1, KRO-NCRV, 20.30

De rekenkamer

Er zijn allemaal verschillende soorten messen, maar wat is nou een goede prijs voor een mes? Dat is de grote vraag in de nieuwste aflevering van De rekenkamer. Verder reizen presentatoren Tess Milne en Daan Nieber mee met de succesvolle dj Laidback Luke om erachter te komen wat een grote dj voor een uurtje kost.
NPO3, KRO-NCRV, 20.55

Het uur van de wolf: Hier komt Piet Hein Eek

Vanavond gaat de uitzending over de succesvolle ontwerper en ondernemer Piet Hein Eek. Hij is medeoprichter van het meubelontwerp-bedrijf Eek & Ruijgrok. De ontwerper is naar eigen zeggen de enige meubelontwerper die van het ontwerpproces tot aan de levering aanwezig is. Bij een kunstenaar komen vaak vragen opborrelen zoals: vernieuwt hij zich nog wel en is hij nog wel de moeite waard?
NPO2, NTR, 22.55

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: Pief Weyman