Fotocredit: Nick van Ormondt

John van den Heuvel: ‘Ik heb goede hoop dat we het voor elkaar gaan krijgen’

Peuter Insiya werd in 2016 gewelddadig ontvoerd naar India. Ze is nog steeds niet terug. John van den Heuvel beet zich vast in de zaak, zo is te zien in de Ontvoerd special.

Er is enorm veel media-aandacht voor Insiya, helpt dat?

“Samen met Nadia, de moeder van Insiya, zorg ik er juist voor dat de zaak in de media blijft. Als de tegenpartij op geen enkele manier wil meewerken moet je wel. Er zijn zo veel schrijnende ontvoeringen, voor je het weet verflauwt de aandacht. Dit is op dit moment de enige manier om druk op de ketel te houden.”

Insiya is nog zo klein, denk je dat ze haar moeder straks nog herkent?

“Dat hangt ervan af. Als de vader over haar is blijven praten en foto’s laat zien wel, anders zal het moeilijk zijn. De ervaring leert wel dat de band na een hereniging snel weer groeit. Kinderen zijn  heel flexibel. Maar er zal schade zijn, dat kan niet anders.”

De dag dat Nadia haar kindje weer in de armen sluit, hoe zal dat voor jou zijn?

“Dat zou fantastisch zijn, een enorme opluchting. Ik heb nog steeds goede hoop dat we het voor elkaar gaan krijgen. Deze zaak is echt onder mijn huid gekropen, het spookt vaak door mijn hoofd. Je zou zelf maar in zo’n situatie zitten, iedereen die kinderen heeft kan begrijpen hoe zij zich voelt.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 40. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.