Sport

PSV heeft nog één kans op overwintering in Europa

PSV is al uitgeschakeld voor de Champions League, maar heeft nog een kans om te overwinteren in de Europa League. Het moet dan wel winnen van het Russische FK Rostov.

De Nederlandse landskampioen bungelt troosteloos onderaan in een poule met Atletico Madrid, Bayern München en FK Rostov. Het behaalde tot nu toe in vijf wedstrijden een schamel puntje, uit tegen de tegenstander van vanavond FK Rostov. De opdracht is simpel: er moet gewonnen worden van de Russen. Mocht dat niet lukken, dan druipt PSV met de staart tussen de benen af.

Uit vorm

PSV is niet bepaald in vorm. In de competitiewedstrijd tegen Roda JC wist de ploeg wederom niet te scoren en ging het naar huis met een 0-0 gelijkspel. van de 15 wedstrijden won het er bijna evenveel niet als wel (zeven gelijkspelen, een nederlaag). Het gebrek aan scorend vermogen baart zorgen. De ploeg scoorde pas 23 keer in 15 wedstrijden. ter vergelijking: koploper Feyenoord legde al 40 keer de bal in het netje van de tegenstander en Ajax scoorde 34 keer.

Weinig doelpunten

In de Champions League zijn de cijfers zo nog slechter. In de vijf wedstrijden die het speelde, scoorde PSV pas vier keer. Het positieve daarvan is dat het twee van de vier goals maakte tegen uitgerekend de tegenstander van dinsdagavond. 28 september werd er een 2-2 gelijkspel behaald. PSV had zelfs kunnen winnen als Davy Pröpper een strafschop had verzilverd.

Blessures

De Eindhovenaren staan drie punten achter Rostov en met een overwinning gaat de ploeg door op basis van een beter onderling resultaat. Tegen de Russische ploeg kan PSV niet beschikken over Jetro Willems en de langdurig geblesseerden Andres Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia. Verdediger Joshua Brenet keert juist terug.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE: PSV – ROSTOV, DINSDAG 6 DECEMBER 2016, 20.00 (WEDSTRIJD 20.45), VERONICA

Tekst: Floris Visman, beeld: Pro Shots / Erwin Spek