Serie

5x waarom je echt ‘Cold feet’ moet kijken

Grappig, authentiek, pittig, ontroerend en herkenbaar. 'Cold feet', de tragikomische serie over drie koppels in Manchester, was dertien jaar geleden een hit. Nu zijn ze terug. Ouder, maar niet veel wijzer. Vijf redenen waarom je moet kijken.

Hoera! Na dertien jaar afwezigheid is de heerlijke Britse tragikomedie Cold feet terug op tv. Vijf redenen waarom je echt moet gaan kijken.

1. DE OGEN VAN ADAM

Met zijn spottende lach, stoute blik en dansende wenkbrauwen, pakt acteur James Nesbitt je in. Hij speelt voormalig rokkenjager Adam, die in de oude serie een stormachtige liefdesrelatie had met de innemende Rachel (Helen Baxendale). In de laatste aflevering van Cold feet kwam zij dramatisch om bij een auto-ongeluk.

2. SPANNENDE NIEUWKOMER

Om te zien of Adam’s nieuwe liefde Angela (Karen David) het gat dat Rachel achterlaat op kan vullen. Weet deze 18 jaar jongere miljonairsdochter de honger van de ietwat egocentrische kind-man te stillen?

3. LEKKER GEWOON

Pete (John Thomson) en Jenny (Fay Ripley) vormden het meest nuchtere en daardoor misschien ook populairste stel in de serie. Komen zij na hevige relatiestrubbelingen weer bij elkaar? Je hoopt het voor dit no-nonsense koppel.

4. HEERLIJKE ETTERBAK

David (Robert Bathurst) is met stip het minst aimabele karakter in Cold feet. Een over het paard getilde en emotioneel geblokkeerde schuinsmarcheerder. Ondanks de scheiding van zijn alcoholistische vrouw Karen (Hermione Norris), is hij nog zeer aanwezig in haar leven en dat van hun kinderen. Hij bedoelt het vast niet slecht, maar je kunt je heerlijk aan hem ergeren.

5. OH JA, DE MIDLIFECRISIS

De karakters zijn allemaal een stuk ouder geworden. Ze worstelen niet meer met dertigersdillema’s maar met hun midlifecrises. Fans van het eerste uur zijn natuurlijk meegegroeid, waardoor de serie waarschijnlijk niets aan herkenbaarheid inboet.

COLD FEET, VANAF VRIJDAG 28 oktober 2016, 20.30 NPO 3, VARA

Tekst: Rivka Groenier, beeld: TV Plc/Big Talk Productions