On demand

On demand column: dit wordt de Netflix-knaller van december

On demand is niet meer weg te denken. Daarom licht redacteur Floris Visman iedere week een on demand-serie uit die hem opviel. Deze week is dat 'The OA'.

Na de extreem spannende serie Stranger Things wist ik even niet meer wat ik met mijzelf aan moest. Maar het zwarte gat dreigt snel te verdwijnen want Netflix heeft weer een potentiele topserie voortgebracht: The OA.

Voeten op de bank

Op het moment van schrijven is The OA nog niet uit, de serie verschijnt namelijk vandaag, vrijdag 16 december. Wat ik nu wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan opschrijven is dat ik op het moment dat je dit leest mijn telefoon uit, Netflix aan en mijn voeten op de bank heb. Een ultiem ontspan moment.

Ik wil meer

De serie gaat over een blinde vrouw. Ze verdwijnt als jong meisje en zeven jaar later duikt ze weer op én kan ze ineens zien. Haar ouders snappen er niets van en als kijker word je ook (nog) niet veel wijzer. Zeker als ze zegt dat ze helemaal niet was verdwenen en al die tijd aanwezig was. “Ik herinner mij alles.” Daar eindigt de trailer mee. Ik. Wil. Meer.

Een succes

Maar hoe weet je nu zo zeker dat het een succes wordt? Nou, daar zijn een aantal aanwijzingen voor. 1. Het is een serie die ontwikkeld is door Netflix zelf en we hebben aan series als Stranger Things, House of cards, Narcos en Orange is the new black kunnen zien ze voor kwaliteit staan. 2. De trailer belooft veel goeds; The OA is visueel aantrekkelijk en het verhaal stelt je voor veel intrigerende vragen (we weten bijvoorbeeld niet eens waar de titel voor staat).  3. Scott Wilson heeft een rol, maar ik vind dat alles met de 74-jarige acteur bij voorbaat al geslaagd is. Sinds zijn rol in The walking dead heb ik een zwak voor de man.

Gordijnen dicht

Dus vandaag trek ik de gordijnen dicht en klik ik op aflevering één van The OA. En het mooie van Netflix is dat je meteen het gehele eerste seizoen kunt zien. Acht afleveringen van een uur. Daag, zwart gat.

Bekijk hier de trailer van The OA:

Tekst: Floris Visman, beeld: Wikimedia