Nieuws

Biografie Thomas Dekker: “Krankzinnig verhaal”

Vandaag wordt de biografie 'Mijn gevecht' over het leven van ex-profwielrenner Thomas Dekker uitgebracht. Het boek zorgde gisteren bij 'De wereld draait door' gelijk al voor veel ophef.

Drugs, seks en wielersport

“De beste worden kon niet zonder doping te gebruiken toentertijd,” vertelde Thomas Dekker gisteravond in De wereld draait door. Hij was te gast omdat vandaag zijn biografie ‘Mijn gevecht’ uitkomt, geschreven door Thijs Zonneveld. Hierin doet hij een boekje open over de schandalen rond doping, drugs, seks en alcohol in de top van de wielersport.

Ophef

Het boek veroorzaakte aan de tafel van ‘De wereld draait door’ gelijk al ophef. Er werd een stukje voorgelezen waarin nauwkeurig wordt beschreven hoe Thomas op een ochtend een dikke naald in zijn arm probeerde te steken om zijn bloedwaarde te laten dalen. Voor sommigen had het niet zo direct beschreven te hoeven worden. Biograaf Thijs Zonneveld stelde de vraag: “Had je het dan liever niet willen weten?”, waarop Matthijs van Nieuwkerk antwoordt: “Nee, liever niet. Het is een krankzinnig verhaal geworden.”

Boogerd onder vuur

Niet alleen Thomas zelf wordt in het boek niet bespaard, ook Michael Boogerd ligt onder het vuur. Die heeft besloten om  geen respons te geven totdat hij zelf het boek heeft gelezen. Het hele interview kun je hieronder terugkijken. Thomas zelf is ook nog elke donderdag te zien in het tv-programma ‘Expeditie Robinson’ op RTL 5.

Kijk hier het fragment terug

Tekst: Fabiola Eekhout