Nieuws

Geen finale cliffhanger meer in Expeditie Robinson

Er is besloten om de finale aflevering van 'Expeditie Robinson' niet meer in tweeën op te delen. In plaats daarvan zal de aflevering in één keer te zien zijn. De finale van het RTL-programma wordt donderdag 22 december uitgezonden.

In finale zullen de kandidaten rapper dio, voormalig deelneemster van Boer zoekt vrouw, Bertie Steur en ex-wielrenner Thomas Dekker strijden om de titel Robinson van 2016.

Ergernis

Voorheen werd de finale uitgezonden in twee afleveringen, tot ergernis van menig kijker. In het eerste deel van de finale kwam aan het einde een spannende cliffhanger. Een week later kwam dan het daaropvolgende tweede deel van de finale. Daarin werd met alle deelnemers nagepraat over hun ervaringen in het programma. De laatste tien minuten werd de kijker eindelijk verlost van de vraag wie er gewonnen had.

Veel spannender

Dit jaar wordt het helemaal anders aangepakt. De finale zal in één keer worden gezonden. “Mensen vinden dat veel leuker. Op deze manier is het veel spannender. We kunnen de spanning opbouwen in de aflevering. Dat is leuker voor de kijker”, zegt woordvoerder Sharon Zaal in het AD.

Beeld: Olivier Thijssen