Nieuws

Drie gezinnen verhuizen voor RTL-programma naar Chili

Voor het nieuwe RTL 4-programma ‘Helemaal het einde!’ verlaten drie Nederlandse gezinnen huis en haard om een nieuw leven op te bouwen in het Zuid-Amerikaanse Chili.

De gezinnen die de stap wagen, krijgen een stuk grond, een startkapitaal en een jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Vanaf 2017 zijn de gezinnen 52 weken lang te volgen op de maandagavond.

Eén jaar keihard werken

De reality-achtige show volgt de drie gezinnen, waarvan negen kinderen, op de voet. Van start tot einde. Een woordvoerster van RTL gaf eerder in een reactie aan: “Bij aankomst is er helemaal niets. Alles moet volledig van de grond af opgebouwd worden. Daar ben jij, samen met jouw gezin én de andere twee gezinnen verantwoordelijk voor. Je kunt dus mét elkaar een mini-samenleving opbouwen en samen optrekken, maar iedereen bouwt wel zijn eigen huis op zijn eigen grond. Je kunt dus ook je eigen plan trekken. Wat je ook kiest: één ding is zeker: het wordt een jaar keihard werken en zeker ook afzien”.

Wat er na het eerste jaar gebeurt, is niet bekend. De commerciële Ik vertrek-variant zal vanaf maandag 2 januari te zien zijn.

HELEMAAL HET EINDE!, VANAF MAANDAG 2 JANUARI 2017, 20.30, RTL 4, TALPA

Beeld: Olivier Thijssen