Nieuws

Best bekeken Expeditie Robinson aflevering ooit

De finale van ‘Expeditie Robinson’ heeft nooit eerder zulke hoge kijkcijfers behaald als afgelopen donderdagavond. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen hoe boerin Bertie het programma won.

Om precies te zijn keken 1,575 miljoen mensen naar de finale. Al eerder trok Expeditie Robinson hoge kijkcijfers voor de laatste aflevering, maar niet eerder zo veel als gisterenavond.

Record

Het record lag bij de finale van 2004, waar net iets minder mensen naar keken. Toen zagen 1,566 miljoen mensen de slotaflevering. Met het aantal staat het tactische-overlevingsprogramma op de tweede plek van best bekeken programma’s op de donderdagavond. Op één staat het Achtuurjournaal. Deze cijfers maakte Stichting KijkOnderzoek bekend.

Bertie

Winnares Bertie, bekend van Boer zoekt vrouw was publiekslieveling en op sociale media platforms blijkt dat de fans vooral blij zijn dat een keer een ‘echte Robinson’ gewonnen heeft. Bertie is de zestiende winnares van Expeditie Robinson. Gisteren kon je al lezen waarom wij vonden dat Bertie het verdiende om te winnen.

Beeld: Olivier Thijssen