Nieuwe programma's op een rij

Week 50: nieuwe programma’s op een rij

Een nieuw seizoen van een serie of gewoon een compleet nieuwe show: regelmatig verschijnen er nieuwe programma's op tv. Wij laten je weten wat er in week 50 in première gaat.

Nog twee weken te gaan en dan is 2016 geschiedenis. Wat gaat er net voor het nieuwe jaar nog in première? Bekijk het overzicht.

Het ei van Midas

Bioloog en schrijver Midas Dekker laat ons twee weken lang zien wat voor rol de natuur in ons leven speelt. Wat voor inspiratie geeft de natuur ons? En wat kunnen we er van leren? Dekker laat ons zien hoe de natuur voorloopt als het om technieken gaat. Het programma wordt uitgezonden van maandag tot en met vrijdag. Bekijk hieronder het fragment van Dekker uit een interview bij Pauw. 

HET EI VAN MIDAS, VANAF MAANDAG 12 DECEMBER, NPO 2, 19.50

100 jaar Toon Hermans

Toon Hermans zou dit jaar -17 december- honderd jaar oud zijn geworden. Ter ere van de cabaretier kruipen vijf professionele grappenmakers en bewonderaars in de voetsporen van Hermans. Maker van de reeks, Cornald Maas, zegt Hermans op een nieuwe manier hebben te leren kennen tijdens het maken van het programma. Naast het in de voetsporen treden van de legendarische artiest, gaan de bewonderaar ook in gesprek met Maas. Wat maakt Hermans zo legendarisch?

100 Jaar Toon Hermans

100 JAAR TOON HERMANS, VANAF DONDERDAG 15 DECEMBER, NPO 2, 21.10

Het boerenleven

De naam van het programma verklapt eigenlijk al waar het over gaat: het leven van de boeren. Het volgt letterlijk boerengezinnen in hun dagelijks leven, al staan deze boeren allen voor een nieuwe uitdaging in hun leven én bedrijf. Het zijn de moderne boeren die in de spotlight worden gezet door presentator Erben Wennemars. De oud-schaatser kent het leven van de boeren maar al te goed; hij groeide op als boerenzoon.

het boeren leven

HET BOERENLEVEN, VANAF DONDERDAG 15 DECEMBER, NPO 1, 21.25

VTwonen: Verbouwen of verhuizen

Wie niet meer lekker in zijn vel zit in zijn eigen huis heeft eigenlijk twee opties: verhuizen of verbouwen. En dat is precies waar VTwonen bij kan helpen. Opnieuw schieten de presentatoren gezinnen te hulp, die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. De mensen gaan proefwonen in een ander huis, terwijl hun eigen woning een opfrisbeurt krijgt. Welke keus wordt het? Bekijk hieronder een fragment van het eerste seizoen VTwonen.

VTWONEN: VERBOUWEN OF VERHUIZEN, VANAF WOENSDAG 14 DECEMBER 2016, NET 5, 20.30

Tekst: Merlin Everts, beeld: Omroep MAX, studio@nicokroon.nl