Nieuwe programma's op een rij

Week 1: nieuwe programma’s op een rij

Een nieuw seizoen van een serie of gewoon een compleet nieuwe show: regelmatig verschijnen er nieuwe programma's op tv. Wij laten je weten wat er in week 1 van het nieuwe jaar in première gaat.

Welke programma’s starten in het nieuwe jaar? Bekijk het overzicht voor de nieuwste series.

Riphagen

De serie Riphagen kennen we al als film, maar de film wordt nu als serie uitgezonden op NPO 3. Nu denk je misschien, waarom zou ik nog kijken als ik de film al gezien heb? In de televisie-serie zitten beelden die niet in de film te zien zijn. De serie vertelt het leven van de Amsterdamse ‘Al Capone’ uit de Tweede Wereldoorlog. Misdadiger Riphagen verdient in die tijd veel geld met het omkopen en verraden van Joden. Jeroen van Koningsbrugge neemt de hoofdrol op zich.

RIPHAGEN, VANAF MAANDAG 1 JANUARI 2017, NPO 3, 20.25

Weemoedt

Weemoedt gaat over het leven van een artiesten-manager in Hilversum. Als de relatie van de manager strandt, wordt hij ineens zelf middelpunt van belangstelling. Helaas is het vooral negatieve aandacht die hij over zich heen krijgt. De hoofdrol, de regie en het scenario zijn in handen van acteur Thijs Römer. Hij schreef het gelijknamige boek Weemoedt.


WEEMOEDT, VANAF MAANDAG 2 JANUARI 2017, RTL 5, 21.30

Zwarte tulp

Deze nieuwe reeks heeft veel populariteit gewonnen toen het exclusief uitgezonden werd op on demand-zender Videoland. Nu RTL 4 de rechten gekocht heeft, kan een groter publiek er van genieten. De thriller gaat over twee concurrerende familiebedrijven in de tulpenbusiness. De cast bestaat onder andere uit Huub Stapel, Benja Bruining, Hadewych Minis, Anna Drijver en Caroline Spoor.

ZWARTE TULP, VANAF WOENSDAG 4 JANUARI 2017, RTL 4, 21.30

Bitterzoet

De vriendinnencomedy zag het licht via een korte aflevering op Linda de Mol’s website Linda.tv. Toen de populariteit bleef groeien, zag NET 5 wel brood in de serie. Bitterzoet brengt aan bod waar eigenlijk elke vrouw mee te doen krijgt. Denk aan: rimpels, relaties, powerfood en het opvoeden van kinderen. In de cast zitten onder andere Jennifer Hoffman en Anniek Pheifer.

BITTERZOET, VANAF WOENSDAG 4 JANUARI 2017, NET 5, 21.30

Tekst: Merlin Everts, beeld: Govert de Roos / RTL