Moet je terugzien!

Moet je terugzien! Wie is de mol?

Op maandag bespreken we het opvallendste programma van het afgelopen weekend. We praten je vandaag bij over het nieuwe seizoen van 'Wie is de mol?'.

De bloedstollende jacht naar de mol is afgelopen vrijdag van start gegaan. Het zeventiende seizoen van Wie is de mol? is weer een waar kijkcijferkanon met 2,9 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Mysterieus en mistig

Oregon, een noord-westelijk staat in Amerika, is dit seizoen decor van de show. De spanning van de eerste aflevering is al snel te voelen als we de kandidaten zien ronddwalen door een mysterieus en mistig bos. Al gauw zien we presentator en oud-kandidaat van Wie is de mol? Art Rooijakkers. Hij legt de kandidaten uit dat er vier enveloppen in het bos liggen. Ze vormen een ticket voor een helikopterrit naar Portland en ook de snelste weg naar een vrijstelling. De rest zal geld voor de pot moeten verdienen.

Saboteren

Vier kandidaten weten uiteindelijk de vrijstelling te bemachtigen. Ze zijn echter niet helemaal gerust op hun gevonden geluk. Terecht, blijkt. Ze kunnen hun vrijstelling namelijk inzetten om de hele groep veilig te stellen voor één aflevering of om zichzelf te redden. Hun loyaliteit wordt op de proef gesteld. De uitkomst zal grote gevolgen hebben, maar wie is hier de dupe van?

Kijk hier de aflevering terug

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: Michel Schnater