Moet je terugzien!

Moet je terugzien! Top 2000: The untold stories

Op maandag bespreken we het opvallendste programma van het afgelopen weekend. We praten je vandaag bij over 'Top 2000: The untold stories'.

Voor mensen die enigszins nostalgisch zijn aangelegd is Top 2000: The untold stories een lust voor het oor en het oog. Afgelopen zaterdag (26 november, red.) kwamen in het programma op NPO 3, gepresenteerd door Leo Blokhuis onder andere Iggy Pop, David Crosby en David Bowie voorbij. Alle fragmenten komen uit het archief van het programma dat toch al weer veertien jaar bestaat.

David Crosby

De oprichter van Byrds en Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) vertelt open over zijn relatie met de andere bandleden. Wist u dat hij bijvoorbeeld in eerste instantie Neil Young helemaal niet bij de band wilde? Of dat hij en Stephen Stills elkaar helemaal niet lagen? Tussen het interview met Crosby door krijgt u mooie beelden te zien van CSNY uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Iggy Pop

Hij wordt beschouwd als grondlegger van de ruigste Amerikaanse punkband ooit, The Stooges. In het fragment van de Top 2000 zien we Iggy die vanuit zijn auto vertelt over zijn samenwerking met David Bowie. Hij vertelt hoe belangrijk de in 2016 overleden zanger is geweest voor zijn carriere. Ook vertelt hij nog veel meer details over de samenwerking met Bowie.

Rickie Lee Jones

De zangeres van de grote hit Chuck E’s in Love, staat in haar woonkamer een kastje uit te zoeken, als ze een cassettebandje vindt met daarop haar vader die een liedje zingt. Voor de camera ontspint er een prachtig moment; Jones begint uit het niets met haar vader mee te zingen en zo ontstaat er een prachtig duet tussen haar en haar overleden vader. De camera van de Top 2000 is stille getuige.

De gehele uitzending kunt u hier terugkijken en is beschikbaar tot 10 december

Tekst: Floris Visman, beeld: NTR